Town of 1770
6 augustus 2013 - Town Of 1770, Australië
We gaan op tijd slapen. Morgen de rit naar Town of 1770, dus maar even op tijd onder zeil. Mmm, raar, de telefoon gaat om 2.00 uur ’s nachts?!? Het is Scott (de buurman). No worries, maar de brandweer staat voor de deur thuis!! Die moet naar binnen om te kijken of er wat aan de hand is. Overleg, bellen met pa John, Scott nog even bellen. Gelukkig het is vals alarm. Scott stelt ons gerust en regelt alles in Soest. Wat een geluk, zo’n buurman en (schoon)pa.
In Town of 1770 hebben we een prima plek. Ruim, goede douches en we komen er weer een aantal mensen tegen die we ook in Noosa tegenkwamen. Strand op 800, dat gaan we direct maar even bekijken. Het blijkt een onrustige branding met heel veel schelpen. Dus een zoektocht naar de mooiste exemplaren.
De volgende morgen gaan we naar de haven. We gaan snorkelen bij Lady Musgrave Island. De tocht erheen duurt anderhalf uur. En waar het Whalewatchen op de boot prima ging, hebben we hier na een uurtje allemaal bleke koppies op de boot. Met name Pelle en Bente kijken heel sip met hun ‘plastic bag’ in de hand. Bij Lady Musgrave is alles weer oké en is het een sjorren en trekken aan de wetsuites om erin te komen. In het water echter mooi en indrukwekkend. Alle kleuren vissen en hopelijk ook mooie onderwaterfoto’s.
Terug aan boord staat er een goede lunch en gaan we daarna naar het eiland met een glas bottom boat. Wat een geluk, weer een dier op onze ‘bucketlist’. We spotten een 4 tal reuzen schildpadden. Zwemmend en verstopt in het koraal. Voldaan keren we terug naar de wal en de camping.
De volgende dag op weg naar Yeppoon.